هدفون های بلوتوث از جمله نوآوری های مناسبی هستند که جدیدترین فناوری به دنیا داده است. چنین دستگاه هایی همچنان به سمت بهتر شدن تغییر می کنند و به طور مداوم در حال توسعه هستند تا رضایت کاربران را فراهم کنند. اما، با وجود پیشرفتها، نمیتوانید بپرسید که آیا استفاده از آنها واقعاً برای سلامتی شما بیخطر است یا نه.
تمام دستگاه هایی که از فناوری بلوتوث استفاده می کنند، تشعشعات مایکروویو بی سیم ساطع می کنند. هدفون بلوتوث شما مستثنی نیست. این تابش فرکانسهایی دارد که طول موج کوتاهتر و سرعت جریان سریعتری دارند، بنابراین آنها را قادر میسازد تا مسافتهای طولانی را طی کنند در حالی که اطلاعات و دادههای خاصی را حمل میکنند که نیازی به نگهداری در سیمها نیست. هنگام استفاده از تلفن بی سیم یا دستگاه بلوتوث، مقداری از انرژی ساطع شده توسط بدن جذب می شود. طول موج کوتاه و نوسان سریع فرکانسهای مایکروویو را قادر میسازد تا به بافتهای زنده و حتی تا سطح سلولی نفوذ کنند.
برای دهه ها، گفته می شود که اثرات مستند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تشعشعات مایکروویو بر بدن وجود داشته است. تعدادی از مشکلات سلامتی با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تشعشعات مایکروویو مرتبط است. سرطان، سرطان خون، تومورهای مغزی، آلزایمر، اوتیسم، سقط جنین، نقایص مادرزادی، بیماری های خودایمنی، ام اس، ریزش مو و خودکشی تنها برخی از مشکلاتی هستند که با قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه مایکروویو مرتبط هستند. این به دلیل تغییرات بیولوژیکی است که بدن تحت تأثیر تابش قرار می گیرد. تغییرات بیولوژیکی که رخ می دهد در سطح سلولی اتفاق می افتد و ممکن است از طریق آسیب ژنتیکی در DNA یا RNA به فرزندان منتقل شود. با این حال، سوال این است که آیا تشعشعات مایکروویو ساطع شده از دستگاههای بلوتوث باعث مشکلات سلامتی میشود یا خیر.
استفاده از هدست های بلوتوث به طور خاص مغز، گوش ها و چشم ها را در معرض میدان شدید تشعشعات مایکروویو قرار می دهد. با این حال، مطالعات انجام شده برای بررسی تهدیدات بالقوه چنین قرار گرفتن در معرض نتایج متناقض و غیرقابلقطعی تولید کرده است. برخی از مطالعات نشان دادند که چنین قرار گرفتن در معرض هیچ آسیبی ایجاد نمی کند، در حالی که مطالعات دیگر آسیب قابل توجهی را نشان دادند. برخی از افراد به طور طبیعی به تشعشعات الکترومغناطیسی حساس هستند، در حالی که برخی دیگر از طریق قرار گرفتن در معرض مکرر در طول سال ها این حساسیت را ایجاد می کنند. علیرغم نتایج متناقض مطالعات، کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، و هیئت ملی حفاظت رادیولوژیکی بریتانیا، همگی دستگاه های بلوتوث را برای استفاده ایمن اعلام کرده اند. با این حال، آنها همچنین تحقیقات بیشتر را تشویق می کنند.
همانطور که جهان به توسعه و مدرن شدن ادامه می دهد، فناوری ها و نوآوری ها نیز به پیشرفت خود ادامه خواهند داد. برخی از این فناوریها خطرات سلامتی را به همراه خواهند داشت، در حالی که برخی از فناوریها ممکن است بتوانند خطرات را مشخص کنند یا آنها را برطرف کنند، از جمله خطرات سلامتی هدفونهای بلوتوث که برخی از مردم بسیار نگران آن هستند.