
همچنین به گفته این محققان افزایش دما از ابتدای قرن بیست و یکم باعث شده است که افراد 44 ساعت خواب شبانه خود را از دست بدهند. اکنون مردم حداقل 11 شب در سال می خوابند، کمتر از مردم قرن گذشته. این تیم تحقیقاتی دانمارکی دادههای خواب افراد شرکتکننده در این مطالعه را از سراسر جهان با استفاده از مچبندهای مجهز به شتابسنجهای ویژه برای ردیابی خواب افراد جمعآوری کرد. سپس این داده ها با زمان خواب و بیداری همان افراد ارائه شده در گزارش های قبلی مقایسه شد. این مجموعه داده شامل هفت میلیون گزارش از 47000 نفر از 68 کشور در هر قاره جهان به جز قطب جنوب است.
تاثیر دمای محیط بر کیفیت خواب
محققان دانمارکی با تجزیه و تحلیل این داده ها دریافتند زمانی که دمای هوای محیط در شب بیش از 10 درجه افزایش می یابد، کیفیت و کمیت خواب افراد کاهش می یابد و زمانی که این دما از 30 درجه بیشتر شود، افراد به طور متوسط 14 دقیقه کمتر می خوابند. در واقع، هر چه دمای محیط گرمتر باشد، احتمال اینکه فرد کمتر از هفت ساعت توصیه شده بخوابد بیشتر است. کولتون مینور، رهبر و محقق این پروژه در دانشگاه کپنهاگ، میگوید: «خواب بخشی از برنامه روزانه ما انسانهاست و تقریباً یک سوم زندگی خود را در خواب میگذرانیم. بنابراین کیفیت و کمیت خواب بسیار مهم است.»
هر شب که برای خواب آماده می شویم، بدن ما گرما را به محیط منتقل می کند. با گشاد کردن رگهای خونی، خون بیشتری به دستها و پاها میفرستد. علاوه بر این، هسته بدن سردتر می شود. برای اینکه این فرآیند به درستی انجام شود، باید محیط از بدن ما خنک تر باشد، در غیر این صورت به موقع خوابمان نمی برد و از میزان خواب کاسته می شود. در واقع این کاهش خواب عمدتا زمانی اتفاق می افتد که افراد در هوای گرم دیر به رختخواب می روند و سپس زودتر از خواب بیدار می شوند. اختلال خواب عواقب جدی برای سلامت انسان دارد.
تاثیر گرما بر خواب برای همه یکسان نیست
منبع: روزنامه جام جم