
این جمله که تلویحاً به معنای آزادی است، خطری جدی برای جامعه ماست که برای مدتی خود به خود نقاب از دهان و بینی مردم برداشته می شود زیرا احتمال سوء تفاهم بسیار زیاد است، اما اینکه آیا زندگی با ماسک به پایان می رسد یا نه یک سوال است. ما از نظر کارشناسان جدا کردیم.
آیا اپیدمی تمام شده است؟
شنیدن نرخ مرگ و میر روزانه صفر یا کمتر از پنج تاج، خبر خوبی برای جامعه ما و یک دستاورد قطعی برای سیستم مراقبت های بهداشتی ما است. سال گذشته در همان زمان با امواج وحشتناک بیماری مواجه بودیم و صدها بار در روز برای قربانیان کرونا عزاداری میکردیم، اکنون به ساحل آرامش رسیدهایم، اما آیا این دستاورد مطلوب به معنای پایان همهگیری و پایان یافتن است. تاج؟
پاسخ اپیدمیولوژیست ها و حتی مسئولان وزارت بهداشت به این سوال قاطعانه «نه» است. دکتر حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی ملی کرونا، که پیامش به مردم باید مستند شود، گفت: همهگیری جهانی تاج هنوز تمام نشده است، بنابراین در برخی کشورها مانند استرالیا، نیوزلند و ایالات متحده، کرونا بیماری قلبی این ویروس در هفته های اخیر در برخی از کشورهای اروپا و آفریقا (به دلیل سطح پایین واکسیناسیون) شیوع بیشتری یافته است.
حتی دکتر مسعود یونسیان تاکید می کند که در جایی که داده ها نشان می دهد خطر کم است، می توانیم سخت گیری ها را کاهش دهیم، او به پایان اپیدمی اعتقادی ندارد. ما که با دکتر حمید سوری، اپیدمیولوژیست صحبت کردیم، توضیح دادیم که چون رنگ تاج شهرها در کشور ما بر اساس مرگ و میر است که راه درست و کاملی برای سنجش میزان خطر نیست، نباید ساده سازی کنیم. ، و همه گیری تاج به پایان رسیده است.
تکلیف ما با ماسک چیست؟
اکنون که روزی آرام با تاج داریم و بسیاری از ما از بیماری های خطرناکی رنج می بریم، 50 کشور در سراسر جهان به طور جدی با این بیماری و عواقب آن مبارزه می کنند. اگرچه رهبری کرونا در کشور ما موفق است و ما باید قدر این دستاورد را بدانیم، اما حفظ این دستاورد مهمتر از خودتان است که یکی از ابزارهای مؤثر این کار – ادامه زندگی با نقاب است.
البته در مورد استفاده از این حفاظ نظرات مختلفی وجود دارد که جنبه های متفاوت و مشترکی دارد. به عنوان مثال، دبیر کمیته اپیدمیولوژی و تحقیقات کمیته ملی تحقیقات کووید-19 می گوید که جامعه را زیاد خسته نکنیم، اما در عین حال توصیه می کند که برخی افراد مانند کادر بهداشتی همچنان از ماسک استفاده کنند. که با بیماران زیادی و همچنین افراد مبتلا به نقص ایمنی شناخته شده یا افراد مسن مواجه هستند.
حمید جماعتی، دبیر کمیته ملی علوم تاج و تخت می گوید: به دلیل اینکه رنگ فعلی اکثر شهرهای کشور زرد و آبی است، افراد بدون بیماری های اساسی، سیستم ایمنی ضعیف و سالخوردگی با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی درمان نمی شوند. باید از آنها در یک محیط باز استفاده کرد. ماسک ندارند.
نیاز به راهکارهای محلی
در این میان، نکته سومی نیز قابل تأمل است. نظری متعلق به دکتر حمید سوری، اپیدمیولوژیست است که در گفتگو با جام جم با تاکید بر اینکه نمی توان نسخه واحدی برای کل کشور ساخت و تهران را به اقصی نقاط ایران توصیه کرد، می گوید.
چگونه به تاج نگاه کنیم؟
ماسک ها همچنان بهترین محافظ هستند
عادی سازی و گسترش آن در جامعه صحیح نیست
اپیدمی هنوز تمام نشده و احتمال بازگشت آن وجود دارد