نکات ایمنی غذا برای خوردن تابستانی در فضای باز

هنگام حمل غذا به پیک نیک موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • نوشیدنی ها را در یک خنک کننده و مواد غذایی فاسد شدنی را در دیگری بسته بندی کنید.

  • گوشت خام، غذاهای دریایی و مرغ را در بسته بندی ایمن نگه دارید تا آب آنها غذاهای پخته شده یا غذاهای خام خورده شده مانند میوه ها و سبزیجات را آلوده نکند.

  • میوه ها و سبزیجات تازه را قبل از بسته بندی در زیر آب بشویید. میوه ها و سبزیجات با پوست سفت را در حین شستشو با برس سبزیجات زیر آب بمالید. میوه ها و سبزیجات تازه تمیز شده را با دستمال کاغذی خشک کنید.

  • هنگام مسافرت، کولرها را به جای اینکه در صندوق عقب گرم قرار دهید، در قسمت تهویه مطبوع ماشین خود قرار دهید. تعداد باز شدن کولر را محدود کنید.

  • غذاهای سرد را سرد نگه دارید. غذای سرد را در یک کولر با کیسه یخ قرار دهید و در دمای 40 درجه فارنهایت یا کمتر از آن نگهداری کنید.

آشپزی در فضای باز روی کباب پز یکی دیگر از فعالیت های کلاسیک تابستانی است که بسیاری از مردم از آن لذت می برند. این فرصتی است برای دور هم جمع شدن، لذت بردن و خوردن غذای خوب. نکات ایمنی وجود دارد که باید هنگام کار روی کباب در گرمای تابستان به خاطر داشت.

توجه: قبل از آشپزی در فضای باز به یاد داشته باشید که دستان خود را بشویید! می توانید از حوله های مرطوب یا کوزه آب، مقداری صابون و دستمال کاغذی استفاده کنید.

در حین پخت و پز، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • هنگام تهیه غذا تمام ظروف و بشقاب ها را تمیز نگه دارید.

  • دست های خود را بعد از دست زدن به گوشت خام بشویید!

  • از ظروف برای نگهداری گوشت پخته استفاده کنید.

  • گوشت پخته شده را روی سطوحی که گوشت خام دارند قرار ندهید.

  • دماسنج گوشت را در مرکز گوشت قرار دهید تا دما را بررسی کنید تا مطمئن شوید که گوشت ها کاملا پخته شده اند. برای بررسی هات داگ از انتهای هات داگ به مرکز بروید. دقت کنید که دماسنج را از گوشت رد نکنید و سطح پخت را لمس نکنید وگرنه دمای بالایی کاذب خواهید داشت.

هنگام سرو غذا در فضای باز:

  • قبل از خوردن غذا، تمام قسمت های سوخته یا سوخته شده را بردارید.

  • ابتدا اولین گوشت های پخته شده را سرو کنید. اطمینان حاصل کنید که غذا قبل از کاهش دما به زیر 140 درجه فارنهایت و در عرض 2 ساعت استفاده شود.

  • غذاهای گرم باید در دمای 140 درجه فارنهایت یا بالاتر نگهداری شوند. خوب بپیچید و در ظرف عایق قرار دهید.

  • غذاهای سرد باید روی یخ قرار داده شوند و در دمای 40 درجه فارنهایت یا کمتر از آن سرد شوند.

  • غذاهایی مانند سالاد مرغ و دسرها را می توان مستقیماً روی یخ یا در ظرف کم عمقی که در یک تابه عمیق پر از یخ قرار داده شده است قرار داد. با ذوب شدن یخ آب را تخلیه کنید و اغلب یخ را جایگزین کنید.

  • اجازه ندهید غذا بیش از 2 ساعت بیرون بماند. در روزهای گرم تابستان (درجه حرارت بالای 90 درجه فارنهایت)، این مدت را به 1 ساعت محدود کنید.

  • از بشقاب‌هایی که قبلاً گوشت خام روی آن‌ها بود، استفاده مجدد نکنید، مگر اینکه بشقاب کاملاً با آب گرم و صابون شسته شده باشد.

  • قبل از سرو دستان خود را کاملا بشویید. هنگام سرو غذا از ظرف استفاده کنید.

نکات بیشتر…

  • سطل های زباله را سرپوش بگذارید تا مگس ها دور نشوند. کادوهای گوشت، بشقاب های کثیف و زباله ها را فورا دور بریزید.

  • از اسپری مگس یا کاغذ فلای استفاده نکنید. آنها می توانند غذا را آلوده کنند.

  • همه مواد غذایی را از نور خورشید دور نگه دارید؛ در سایه قرار دهید

  • بشقاب‌ها، فنجان‌ها، ظروف و غذا را تا زمان استفاده در بسته نگه دارید.

  • به بشقاب ها و فنجان هایی که در آن غذا قرار می گیرد دست نزنید. از دسته فنجان، لبه های بشقاب و پایین بشقاب ها استفاده کنید.

  • موهای بلند را به پشت بسته نگه دارید یا کلاه بپوشید تا از ریزش مو در غذا جلوگیری کنید.

  • دستمال کاغذی زیادی برای تمیز کردن دست ها، سطوح کار و میز پیک نیک خود داشته باشید.

مهم است که دوستان، خانواده و خود را از خطرات سلامتی ناشی از تهیه غذا، حمل و نقل و سرو غذا در امان نگه دارید. پیروی از این توصیه های ایمنی مواد غذایی تا حد زیادی خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا را کاهش می دهد، بنابراین می توانید مطمئن باشید که یک پیک نیک شاد و سالم خواهید داشت.