
هرگاه از موانع ازدواج و کاهش آمار آن صحبت می کنیم، موضوع ازدواج آسان مطرح می شود. نشانه های ازدواج آسان چیست؟
آیه ای است که در مجالس عروسی خوانده می شود و مردم فکر می کنند خطاب به عروس و داماد است، در حالی که خطاب به والدین (و افراد جامعه) است که فرزندان خود را ازدواج کنید و اگر نگران وضعیت مالی و مالی آنها هستید. گمان کن که آنها فقیران هستند، خداوند به آنها لطف و رحمت خود را می دهد. منظور از نگاه ملکوتی ازدواج همین است، یعنی ما وظیفه داریم زمینه های ازدواج اعم از واسطه گری، آمادگی روحی برای ازدواج، تحصیل و شرایط ساده برای شروع زندگی را فراهم کنیم، اما اینکه آیا این ازدواج به ثمر می رسد. یا نه، پس چون منظره ای بهشتی است، آن را نیز به خدا توکل کن. البته این بدان معنا نیست که نباید برای بهبود شرایط جوانان تلاش کنیم.
از منظری دیگر، ازدواج آسمانی به معنای داشتن نگاه الهی، سرنوشت مدار و توحیدی به الگوهای انتخاب است. وقتی اینگونه به آن نگاه می کنید، معیارها از مادی به معنوی و از بدیهی به اساسی تغییر می کند. البته زمانی که ازدواج آسمانی باشد آسان خواهد بود.
گاهی داستان هایی درباره ازدواج دانشجویی و طول عمر آن می شنویم، گاهی نه چندان خوب.
به عنوان فردی که مستقیماً با این موضوع در ارتباط هستید، ازدواج های دانشجویی را چگونه می بینید؟
در مرحله اولیه پذیرش دانشگاه دو نوع ازدواج وجود دارد. این مدل عاری از تجمل و مبتنی بر عشق است و یکی از انواع آن می تواند هیجان باشد که البته زیاد نیست زیرا نگاهی به اعتبار ازدواج های دانشجویی نشان می دهد که این پیوندها معمولا معقول بوده و از استحکام کافی برخوردارند. آمارهای ما نیز نشان می دهد که آمار طلاق زوج هایی که در دوران دانشجویی ازدواج کرده اند کمتر از 6 درصد است که مایه مباهات است.
چرا ازدواج های دانشجویی قوی تر است؟
یکی از دلایل این است که وقتی ازدواج در مرحله اول زندگی دانشجویی اتفاق می افتد، خود تحصیل باعث وقفه می شود و زوجین بلافاصله زیر یک سقف نمی روند و با مشکل مواجه می شوند. دلیل دیگر تحصیلی است که در دانشگاه ها می گیرند و آنچه مهم است این است که این ازدواج ها بیشتر بر اساس عشق است. در واقع انتخاب آگاهانه همراه با عشقی که با زندگی این زوج ها مرتبط است، عامل اصلی قدرت آن است.
آیا در مقاطع بعدی تحصیل یعنی از لیسانس هم وضعیت به همین منوال است؟
خیر، زیرا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری معمولاً ازدواج دو یا چهار نفره انجام می شود و محاسبات مادی (مدرک تحصیلی، وضعیت اجتماعی و شغلی) و عشق آنچنان که می خواهد شکل نمی گیرد. دلیلش هم این است که هر چه جوانترها ازدواج می کنند درک بهتری از تحصیلات و شرایط یکدیگر دارند که با افزایش سن این اتفاق نمی افتد.
بنابراین آیا طلاق در این دوره ها بیشتر است؟
بله، آمار طلاق در ازدواج دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری بیشتر از سایر مقاطع است، زیرا این ازدواج ها عمدتاً حول محور مشکلاتی است که اساساً اساس زندگی را تحت تأثیر قرار نمی دهد. شفقت، عشق، سادگی، سلامتی و نگاه الهی، ازدواج را قوی می کند.
بنابراین آیا انجام تست شخصیت اسلامی ایرانی برای دانشجویان متقاضی ازدواج ضروری به نظر می رسد؟
تست شخصیت اسلامی ایرانی چیست؟
منبع: روزنامه جام جم